Dogs of the Dutch

Labrador

De Labrador retriever is een ras dat hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. Het zijn erg meegaande honden, ze zijn erg vriendelijk voor mens en dier en het zijn goede jagers. Ook zijn het goede gezelschapshonden. Het zijn erg intelligente en werklustige honden, ze zijn graag de hele dag bezig zodat zij hun energie goed kwijt kunnen.

Raskenmerken
Het ras zit vol energie, ze werken graag voor de baas en ze vinden het heerlijk om er mee op uit te trekken. De honden zijn stevig gebouwd en de oren worden naast de kop gedragen. De staart is wat harig dan de rest van het lichaam en deze wordt naar achteren gedragen en een beetje naar beneden.

Karakter
Het karakter van de Labrador retriever is goed, ze zijn lief voor kinderen en voor honden. Het zijn geschikte jachthonden en gezelschapshonden. De honden houden van spelen, ze hebben veel energie en moeten deze ook goed kwijt kunnen. Ze kunnen goed de hele dag buiten als zij hun energie dan kwijt kunnen.

Verzorging
Ze moeten af en toe geborsteld worden, ook kammen is bij deze honden aan te raden zodat zij er weer mooi uitzien.

Omgang met kinderen
Het ras kan goed samen met kinderen, ze zijn erg vriendelijk voor hen en kunnen goed samen spelen. Dit doen zij dan ook graag.

Geschiedenis
Het zijn altijd goed jachthonden geweest, nu zijn het veelal gezelschapshonden.

Lichaamsbouw
De honden zijn stevig gebouwd, ze hebben een gladde vacht en staan stevig op de poten. Ze kunnen volop bewegen en hebben het dan ook nodig om hun energie kwijt te kunnen.

Ogen
De ogen van deze honden zijn donker van kleur en kijken erg alert en vriendelijk.

Vacht
De vacht van de honden is kort.

Staart
De staart van deze honden wordt naar beneden gedragen, deze is mooi harig en kwispelt vaak.