Dogs of the Dutch

Golden Retriever

De Golden retriever hoort bij de staande jachthonden, spaniels en retrievers. Het zijn erg zachtmoedige honden, ze zijn erg aanhankelijk. De schofthoogte van de Golden retriever is bij de reuen ongeveer 56 tot 61 cm en bij de teven is dat tussen de 51 cm en de 56 cm. De honden kunnen goed overweg met kinderen. Ze zijn erg lief en vriendelijk naar hen toe. Ook met andere honden zijn het zeer lieve honden. De honden zijn geschikt als jachthond, apporteren in het water, gezelschapshond en als blinde geleide hond. Het zijn ook goede reddingshonden en speurhonden.

Raskenmerken
Het zijn erg zachtmoedige honden, ze zijn erg aanhankelijk. Ze zijn goed voor mens en dier en vinden het fijn om samen dingen te doen.

Karakter
De honden zijn erg aanhankelijk en erg lief voor kinderen en dieren. Ze kunnen goed overweg met andere honden en vinden het heerlijk om samen te spelen.

Lichaamsbeweging
De honden hebben veel beweging nodig, ze vinden het heerlijk om achter een bal aan te rennen.

Lichaamsbouw
De Golden retriever is erg levendig. Ze bewegen soepel en zijn vaak goud of crème kleurig getint.

Kleur
Ze zijn vaak goud of crème kleurig getint.

Schofthoogte
De schofthoogte van de Golden retriever is bij de reuen ongeveer 56 tot 61 cm en bij de teven is dat tussen de 51 cm en de 56 cm.

Ogen
De ogen van de Golden retriever zijn vaak donkerbruin van kleur. Ze staan wijd uit elkaar en de oogranden zijn vaak donker van kleur.

Vacht
De vacht van de Golden retriever is vaak erg vlak en ook golvend. De ondervacht is erg dicht.

Staart
De staart van de honden is vaak het verlengde van de rug. De honden hebben een vriendelijke staart.