Dogs of the Dutch

Boomer

Karakter van de Boomer pup

Een boomer pup kan nagenoeg elk karakter hebben, van elk gewicht zijn, elk type vacht hebben en elke kleur hebben. Over het algemeen zijn boomer honden vaak een kruising tussen twee kleine rashonden. De gemiddelde boomer heeft een schofthoogte (ook wel schouderhoogte genoemd) van 25 tot 30 cm. De gemiddelde boomer hond is tussen de 3 en de 8 kilo.
De meeste boomers zijn vrolijke gezelschapshonden en zijn vaak aanhankelijk. Een boomer pup ligt dan ook graag op onze voeten. hij houdt van spelen maar wil ook graag bij je op schoot zitten en liggen. Daarnaast zijn boomer honden vaak zeer intelligent en zeer leergierig.
De boomer is een typische gezinshond. Ze vinden het fantastisch als iedereen thuis is, lekker gezellig!

Gedrag van de Boomer pup

Ze worden ook wel speelhondje of schoothondje genoemd. Ze zijn levendig en aanwezig en ze zijn totaal niet angstig aangelegd.
Een boomer pup houdt van stoeien en spelen en rent ook graag. Wandelen vinden ze heerlijk. 
Boomer pups passen zich makkelijk aan de gezinssituatie aan. Ze gaan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Ook zijn ze heel volgzaam. Loop jij naar de keuken, dan loopt de boomer met je mee! Het zijn sociale honden en ze spelen graag met andere honden. Ze vinden het ook fantastisch als er mensen op bezoek komen. Het kan zijn dat de boomer dan gaat blaffen maar dat is puur uit enthousiasme. Een veeleisende hond is de boomer absoluut niet. Drie keer per dag een stukje wandelen is genoeg. Mocht je het fijn vinden om lange wandelingen te maken met je hond dan heeft de boomer absoluut geen bezwaar! Ze zijn ook makkelijk opvoedbaar. Geen haarverlies (ruien) en daarom ook geschikt voor kinderen met allergieën! Je hebt veel verschillende vachtsoorten bij de boomers. Langharig, kortharig, krulharig en ruwharig.