Dogs of the Dutch

Beagle

De Beagle is een hond die bij de dashonden en de lopende honden hoort. De hond is erg intelligent, levendig, vrolijk en moedig. De honden worden gemiddeld twaalf jaar oud en de schouderhoogte is tussen de 33 en de 40 cm. De honden kunnen goed overweg met kinderen en ook met andere honden, ze zijn dan ook erg geschikt als gezinshond. Het zijn echte gezelschapshonden met zo nu en dan hun beweging. Ze zijn graag buiten, ze kunnen wel op een flatje leven maar hebben dan echt een aantal keer per dag een flinke wandeling nodig. De honden wegen gemiddeld 15 kg.

Raskenmerken
De honden zijn slim, beweeglijk en zijn erg moedig. Daarnaast zijn ze erg vrolijk waardoor ze goed samen kunnen met kinderen en andere honden.

Karakter
De hond is erg intelligent, levendig, vrolijk en moedig. De honden kunnen goed met andere honden en kinderen, ze zijn lief voor mensen en het zijn honden die graag bij je komen liggen, de echte gezelschapshond dus.

Gebruik/functies
De hond is gefokt voor de jacht op hazen en konijnen, ze zijn geschikt voor jacht op klein wild en het is een gezelschapshond.

Lichaamsbeweging
De honden hebben veel lichaamsbeweging nodig, het jagen zit er echt in en ze hebben het rennen ook iedere dag volop nodig. Je kunt met de Beagle nu ook nog gaan jagen.

Verzorging
De honden hebben geen speciale vachtverzorging nodig. Ze hebben wel veel lichaamsbeweging nodig en op tijd hun eten en drinken, verder geen bijzonderheden.

Omgang met kinderen
De Beagle kan goed met kinderen overweg, ze kunnen heerlijk geknuffeld worden en vinden het prima om in gezelschap te verkeren.

Geschiedenis
Vroeger werd de Beagle al gebruikt voor de jacht op klein wild, hazen en konijnen, inmiddels is de hond meer een gezelschapshond maar jagen kan nog steeds met deze beagle.

Lichaamsbouw
De lichaamsbouw van de hond is goed. De hond heeft een rechte en horizontale ruglijn. De borst reikt tot onder de ellebogen. Het zijn snelle honden die graag bewegen.

Kleur
De kleur van de hond is altijd goed, leverkleur is echter niet toegestaan en de staartpunt moet wit zijn.

Schofthoogte
De schouderhoogte is tussen de 33 en de 40 cm.

Ogen
De ogen van de honden zijn donkerbruin of hazelnootkleurig. Verder valt het op dat de ogen best groot zijn.

Vacht
De vacht van de beagle kan alle kleuren hebben die zijn toegestaan bij brakken. De honden hebben een korte, dichte en goede vacht die bestand is tegen het weer.

Staart
De staart van deze honden is stevig en niet te lang.

Overige
De honden zijn graag buiten, het weer maakt hen niet uit.