Dogs of the Dutch

Tibetaanse Terrier x Poedel

Beschrijving

Tibetaanse Terrier

Deze kleine kameraad houdt van mensen. Tibetaanse terriërs zijn levendig, uitgaand, vrolijk, moedig, waaks, attent, intelligent, vriendelijk en vredelievend. Ze kunnen goed met andere huisdieren omgaan zoals katten of konijnen. Ze doen graag alles mee met het gezin. Ze zijn graag bij kinderen, zijn dan niet kleinzerig en zullen nooit of zelden agressie vertonen. Vervelende situaties zullen ze mijden en laten zich zelden met vreemden in. Binnenshuis is de Tibetaanse terriër een rustige hond en kan makkelijk uren voor de open haard vertoeven. Als de Tibetaanse terriër erop getraind is kan hij prima overdag alleen zijn. Zeker als puppy is het belangrijk de hond af en toe een uurtje alleen te laten. Zijn blaf is uniek; het neemt in volume en toonhoogte toe naarmate hij langer blaft. Ze staan echter niet bekend als "keffers". Zijn uiterlijk kan de schijn hebben van een troeteldier, maar in zijn eigen beleving is hij een reuzenhond en gedraagt zich ook zo. Al is hij voor een herders-achtige tamelijk klein van stuk, fysiek en psychisch gezien is het een sterke, stoere hond die vol bewegingsdrang zit. Hij heeft niets van het stereotiepe gedrag van een terriër. Kan wel agressief zijn naar andere honden toe, met name als ze zijn aangelijnd.

 

 

Poedel

Poedel

Algemeen beeld

Raskenmerken

De poedel is een atletisch gebouwde hond met een soepel bewegingsapparaat en heeft een gedurende het hele leven doorgroeiende vacht. Ze zijn uiterst intelligent en leergierig en daarmee goed inzetbaar voor sport en werk.
Het kakrakter dient sociaal, vriendelijk en vrij van agressie te zijn.
Over het algemeen hebben poedels een goede gezondheid, waarbij op de meest voorkomende erfelijke ziekten (daar waar testen bestaan) door erkende fokkers wordt getest.

Karakter

De poedel is een sociale hond voor mens en dier. Ook zijn ze bijzonder intelligent. Een goede poedel zal zijn eigenaar willen behagen door graag opdrachten uit te voeren. Ze hebben daarbij veel en steeds nieuwe uitdaging nodig om zich niet te gaan vervelen (en dan op eigen initiatief uitdaging te zoeken).

Gebruik/functies

Poedels worden door hun sociaal gedrag en intelligentie veel gebruikt voor sport (agility, G&G, doggydance en jacht) en voor werk (hulphond, blindengeleide hond, diabetis hond en ook worden ze ingezet bij b.v. autistische kinderen en psychologische ondersteuning)