Dogs of the Dutch

Sheltie x Keeshond

Beschrijving

Kleine, langharige werkhond van grote schoonheid, in geen opzicht lomp of grof. Overvloedige vacht, manen en kraag, de zachte expressie en de belijning van het hoofd vormen samen het gewenste ideale beeld. Alert, vriendelijk, intelligent, sterk en actief. Aanhankelijk en toegewijd voor de eigenaar, afstandelijk tegenover vreemden, nooit zenuwachtig. De Sheltie is een intelligent, opgewekt en betrouwbare hond, gehoorzaam, gevoelig van aard, niet vechtlustig maar verdedigt zijn familie tot het uiterste. Door zijn prettige maat, zijn rijke variatie in kleuren, zijn fraaie uiterlijk, maar meer nog door zijn heerlijk open karakter is de Sheltie een hond, die op velen een onvergetelijke indruk van 's mensen beste vriend maakt. Ze houden er niet van door vreemden aangeraakt te worden, maar nemen zelf het initiatief tot toenadering.

De shelties zijn er in veel verschillende kleuren en kleurencombinaties:

Goud-sable: goudkleurig.

Rood-sable: een diepere kleur die te vergelijken is met de kleur van een vos.

Shaded-sable: een goud-sable of rood-sable met zwarte haarpuntjes.

Dark-sable: een goud- of rood-sable met een dermate donkere, soms zelfs een mahoniekleurige gloed, dat deze de overhand neemt over de basiskleur van de hond. De kleur van gezicht en benen zijn vergelijkbaar met die van de shaded-sable

Tricolour of driekleur: diepzwart met warme bruine aftekeningen.

Black-and-tan: diepzwart met bruine aftekeningen zoals een Tricolour. Deze kleur is helaas erg zeldzaam.

Blue Merles: helder zilverkleurig blauw met kleine, diepzwarte vlekjes verspreid over het blauw en bruine aftekening (alhoewel dit laatste alleen wenselijk is en niet verplicht). Bruine of blauwe ogen (of van ieder kleur één) toegestaan.

Zwart-wit: diep zwart met witte aftekening.

Bi-Blue: Blue Merle zonder bruine aftekening. Omdat bij Blue Merles een bruine aftekening niet verplicht is vinden steeds meer fokkers het leuk om Blue Merles te fokken zonder bruine aftekening. Deze kleur worden ook wel
Bi-Blue genoemd.

 

Dat is wel even belangrijk om te weten.
Een keeshond is namelijk vooral een hele slimme intelligente hond.
Tevens is de dwergkees ontzettend nieuwsgierig en zal bij bezoek wat bij u aanbelt
graag met u mee lopen om te kijken wie er aan de deur staat.
Daarna zal u hem de hele dag niet horen, dan ligt hij lekker ergens onder de bank of zijn mand
of lekker op een koud stukje vloer.
Door zijn dikke dubbele vacht functioneert een keeshond prima in koudere temperaturen.
Wij, als mensen, denken dat hij die mand nodig heeft, en dat warme kleedje, maar sta niet vreemd
te kijken als hij lekker op de koude tegels of bij een tochtige kier van een deur gaat liggen.
 
 
Kan een dwergkeespup bij mijn peuter?
Ja, hij is erg lief voor kinderen.
U bent de alfa leider zeggen wij maar vast. De pup moet van U leren wat hij wel en niet mag.
Zodoende creëert u een hele fijne gezelschapshond voor het hele gezin.
Laat uw kinderen en de pup aan elkaar wennen en laat u uw kinderen ook weten hoe zij met
de pup om moeten gaan? (niet optillen, zachtjes aaien etc.)
En laat beiden niet alleen, dan is deze dwergkees een echte lieverd en wil alleen maar geknuffeld worden!
 
Karakter Het leuke aan een Pomeranian is dat hij ondanks zijn kleine formaat denkt dat hij een hele grote hond is en gaat dan ook voor niets of niemand uit de weg !!! Een Pomeranian is erg slim, oplettend en intelligent, waardoor hen dus makkelijk iets is aan te leren. Verder is een pomeranian altijd een zeer vrolijk, zeer aanhankelijk aan zijn baas en altijd heerlijk actief. Doordat de Pomeranian vroeger als waakhond is gebruikt, hebben ze nu nog wel eens de neiging om blafferig te zijn. Verzorging Dwergkeesjes zijn tevreden met korte wandelingen en spelen graag in de tuin, maar ze kunnen je ook kilometers vergezellen zonder moe te worden. Eens in de twee weken moet je de vacht uitkammen met een zeer grove kam, daarna borstel je de vacht lichtjes. Werk je met een (te) fijne kam of kam je de hond te vaak, dan loop je het risico dat je de ondervacht beschadigt.Vacht:Mogelijke kleuren zijn oranje, zwart, bruin, wit of grijs. Het haar is lang en recht met een dikke ondervacht.Karakter:Deze energieke hond is intelligent, leergierig en heel trouw aan zijn gezin.Temperament:Deze hond schiet goed op met andere honden en huisdieren.