Dogs of the Dutch

Sheltie x Keeshond

Beschrijving

De Sheltie is een opgewekte, intelligente hond. Hij is geïnteresseerd in alles, wat er om hem heen gebeurt en bemoeit zich overal mee. Het is voor hem heel belangrijk te weten, dat hij gewaardeerd wordt. Daarom probeert hij steeds zijn baas een plezier te doen. Hij moet daartoe zeker de gelegenheid krijgen anders zoekt hij er zelf één. Eén van de van nature aangegrepen gelegenheden vormt het waken. Wat de Sheltie daarbij te kort komt aan grootte, wordt gecompenseerd door zijn luidruchtigheid. Met een goede opvoeding is die luidruchtigheid wel wat in te dammen, maar dit vereist veel geduld en doorzettingsvermogen. Een Sheltie staat gereserveerd ten opzichte van vreemden.

 

Kenmerken van de Keeshond

De bebrilde Keeshond draagt ​​altijd een glimlach. Deze vrolijke hond is aanhankelijk en grappig. Meer dan het verdienen van de bijnaam ‘klittenbandhond’, blijft hij dicht bij mensen en eist hun aandacht. Hij kan een goede keuze zijn voor gezinnen met kinderen, is meestal vriendelijk tegenover vreemden en kan in het algemeen goed opschieten met andere dieren, vooral als hij met hen is grootgebracht.

Trouw aan zijn afkomst als binnenschip, heeft de Keeshond matige trainingsbehoeften. Hij zal tevreden zijn met een leiband of speeltijd in een tuin en past zich over het algemeen aan het activiteitenniveau van zijn eigenaar aan. Deze eigenschappen maken hem zeer geschikt voor het leven in een kleine ruimte zoals een appartement of flatgebouw. Een waarschuwing: hij is een blaffer. Dat maakt hem een ​​goede waakhond, maar hij kan gemakkelijk de grens overgaan. Het is essentieel om hem te leren wanneer het goed is om zijn longen te oefenen en wanneer dat niet zo is.

Zoals de meeste honden zijn Kees-puppy’s enthousiaste kauwers. Pak jezelf op en houd voldoende stevig kauwspeelgoed bij de hand om hem bezig te houden. Ze spelen ook graag in water en gebruiken hun poten om water uit hun hondenkom te spatten. De Keeshond kan een graafmachine zijn die gaten in zijn kielzog achterlaat terwijl hij muizen en mollen in hun ondergrondse holen opzoekt.

Train de slimme maar soms koppige Kees met geduld en consistentie. Hij verveelt zich gemakkelijk door herhaling, dus houd trainingssessies kort en leuk en wees niet verbaasd als hij zijn eigen draai aan opdrachten geeft of u op andere manieren denkt. Gebruik voor de beste resultaten positieve versterkingstechnieken zoals prijzen, spelen en voedselbeloningen. Met de juiste motivatie heeft hij hondensport zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally, en hij kan een uitstekende therapie hond .

De Keeshond zou om een ​​aantal redenen binnenshuis moeten leven. Hij is gevoelig voor hitte en mag niet buiten worden gelaten als het warm weer is.