Dogs of the Dutch

Poedel x Lagotto

Beschrijving

De trouw en de toewijding van een Poedel zijn ongetwijfeld zijn meest geroemde eigenschappen. Hij houdt er dan ook van om in zeer nauw contact met de mens samen te leven. Hij kan wat dat betreft zelfs wel wat opdringerig worden genoemd. De Poedel volgt de mensen met wie hij samenleeft overal en gaat altijd dicht in hun buurt zitten. Hij houdt hen dan bezitterig in de gaten, maar zal hen ook troosten als dat nodig is. Een Poedel is daarom uitermate geschikt om samen te leven met mensen die deze extra aandacht echt naar waarde weten te schatten. Als oplettend waarnemer weet een Poedel ook hoe de dag van zijn baas verloopt en hij past zich aan om daar maximaal plezier uit te halen. Als de baas thuiskomt, zit hij hem al op te wachten en enige tijd voor zijn baas opstaat, laat hij al van zich horen om wat aandacht of een aai te krijgen.

De Poedel is altijd in voor een spelletje. Vooral de Dwerg-en de Toypoedel hebben weinig ruimte nodig om eens lekker te ravotten. Achtervolgingen door het huis, trap op trap af, cirkeltjes rond de tafel draaien, alles wordt als even leuk ervaren. Dat neemt niet weg dat de Poedel net als andere honden ook geregeld eens flink moeten kunnen wandelen. Niets is zo leuk en noodzakelijk als vrij door het park of in het veld te rennen.

 

Rasbeschrijving van de Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo komt van oorsprong uit Italië en werd gebruikt als een waterretriever en jager. Van dit ras wordt verondersteld dat ze aan de basis te staan van het ontstaan van alle waterhonden. Hun meest opvallende onderscheid is echter dat ze als enige rashond op de wereld geselecteerd werden om te zoeken naar truffels (een eetbare paddenstoel).

Karakter

De rashond Lagotto Romagnolo is klein tot middelgroot. Ze zijn goed gebouwd, gedrongen en levendig en de Lagotto Romagnolo beschikt over buitengewone goede reukzintuigen. Ze vertonen een oplettende, intelligente en zachte uitdrukking