Dogs of the Dutch

Maltipoo

Beschrijving

Karakter van de Maltipoo

De Maltipoo is over het algemeen ontzettend lief, vriendelijk en aanhankelijk. Vriendelijk tegen iedereen die hij of zij tegenkomt. Het zijn ook hele intelligente hondjes.

Ze vinden het leuk om lekker op je schoot te zitten en te knuffelen, maar ze kunnen ook speels, actief en soms erg pittig zijn. Zo zijn ze vrij waaks, maar zullen nooit overgaan tot actie.

Deze hondjes zijn zeer geschikt voor een gezin met kinderen. Ze zijn gek op knuffelen en spelen met kinderen. Ook is de Maltipoo zeer geschikt voor baasjes die geen ervaring hebben met het trainen en opvoeden van honden. Ze zijn vrij makkelijk te trainen: lief en gehoorzaam.

De Maltipoo is lief en aanhankelijk en hecht zich erg aan zijn baasje en het gezin. Het is een minder geschikte hond als je hele dagen weg bent. Ze zullen dan snel eenzaam zijn en misschien verlatingsangst ontwikkelen.

Zorg ervoor dat de hond goed gesocialiseerd wordt als ze jong zijn.

Hoeveel beweging heeft een Maltipoo nodig?

De Maltipoo is een actieve hond die veel beweging nodig heeft. Lekker rennen in de tuin en ravotten met de kinderen of andere honden vinden ze heerlijk.

De Maltipoo is ook zeer geschikt voor een appartement, maar zorg dan wel dat je regelmatig met de hond gaat lopen. Anders gaan ze zich vervelen en kunnen ze gaan blaffen, dingen kapot bijten en ander probleemgedrag vertonen.

De hondjes vinden het leuk om te wandelen en spelletjes te spelen. Denk aan balspelletjes maar ook spelletjes die hen geestelijk uitdaagt.