Dogs of the Dutch

Golden Retriever x Duck Toller

Beschrijving

 

Nova Scotia duck tolling retriever of Toller

Nova Scotia duck tolling retriever of Toller

De Nova Scotia duck tolling retriever of Toller is een hond die hoort bij de staande honden, de spaniels en de retrievers. Het zijn erg opgewekte, gehoorzame en werklustige honden. Daarnaast zijn het ook erg intelligente honden. De honden leren graag en zijn ook altijd in staat om te leren, het zit echt in hen om actief te willen zijn. Ze worden gemiddeld 51 cm hoog en de vacht is sluik langharig. De honden zijn lief voor kinderen en andere honden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Dit ras is altijd opgewekt, maar ook gehoorzaam en intelligent. De honden willen altijd wat nieuws leren en zijn dan ook altijd in voor een cursus of een spelletje. De honden vinden het heerlijk om lekker te mogen werken met de baas.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, ze zijn lief voor mens en dier en spelen graag samen. Ze zijn opgewekt, willen altijd werken en leren ook graag. Ze zijn gehoorzaam aan de baas en intelligent. Ze hebben niet veel stappen nodig om iets goed te begrijpen. Het is dan ook goed om de Nova Scotia duck tolling retriever of Toller aan te schaffen als je veel met hen bezig kan zijn zodat zij hun energie goed kwijt kunnen.

Gebruik/functies

Ze zijn geschikt voor de passieve jacht en worden ook gehouden als gezelschapshond en huishond.

Lichaamsbeweging

De Nova Scotia duck tolling retriever of Toller heeft veel beweging nodig. Het zijn honden die geschikt zijn voor de passieve jacht en het jagen zit er dan ook echt in. De honden zijn door en door werklustig en zitten niet graag stil. Het zijn dan ook geschikte honden voor op een boerderij of een huis met een grote tuin. De stad is geen optie voor dit ras, omdat zij daar hun energie niet goed kwijt kunnen.

Verzorging

De honden hebben een vacht waarbij borstelen en kammen met regelmaat wel van belang is, dit komt vanwege het sluik langharige haar.

Omgang met kinderen

Ze zijn erg lief voor kinderen, ze zijn altijd vrolijk en kwispelen dan ook veel als ze met kinderen aan het spelen zijn.

 

Golden Retriever

Algemeen beeld

Een symmetrisch gebouwde, levendige, krachtige hond die doelmatig in elkaar zit, met vaste gangen en een vriendelijke uitdrukking.

Karaktereigenschappen

Volgzaam, intelligent en met een natuurlijke werkaanleg.

Aard

Gemoedelijk, vriendelijk en vol zelfvertrouwen.

Hoofd en Schedel

Een fijn besneden, goed op de nek geplaatst hoofd dat in balans moet zijn. Een brede, maar niet te grove schedel en een krachtige, brede, diepe snuit. De lengte van de voorsnuit behoort gelijk te zijn aan de afstand tussen de duidelijke stop en de occiput. De neus dient bij voorkeur zwart te zijn.

Ogen

Donkerbruin, goed uit elkaar geplaatst, met donkere oogranden.

Oren

Van matige grootte en aangezet op gelijke hoogte van de ogen.

Gebit

Sterke kaken met een perfect, regelmatig en volledig schaargebit. Bij een schaargebit staan de tanden van de bovenkaak net voor de tanden van de onderkaak. Boven- en ondertanden raken elkaar wel.

Hals

Droog, gespierd en van voldoende lengte.

Voorhand

Rechte voorbenen met goed bone. Goed naar achter liggende schouders en een lang schouderblad met een opperarm van gelijke lengte, waardoor de benen goed onder het lichaam staan. Goed aansluitende ellebogen.