Dogs of the Dutch

Boxer kruising x Labrador

Beschrijving

De boxer is een hond die hoort bij de dogachtigen. Het is een hond die onstuimig is en erg trouw is.  Ze wegen tussen de 25 en de 30 kg. De honden zijn goed voor kinderen en kunnen ook goed met andere honden overweg, soms kunnen ze wat dominant zijn. Een boxer is een hond die zich goed uit moet kunnen leven.

 

Ras info old english / renscance bullog

Oorsprong: Verenigde Staten Gehouden als: Gezelschapshond/Sport Reuen: Gewicht: 30 kg tot 40 kg Schoft hoogte: 45 cm tot 50 cm Teven: Gewicht: 25 kg tot 35 kg Schoft hoogte 40 cm tot 47 cm Kleur: alle kleuren toegestaan Vachtsoort: Korte, dichte vacht Gem. Leeftijd: 11-12 Jaar
Kenmerken: - Brede nek - Brede diepe borstkas - Rechte voorbenen - Kleine oren - Korte en brede snuit
Karakter: Het karakter van de Old English Bulldog is overtuigend, trouw, rustig, goedmoedig, stoer, alert, onstuimig en moedig. OEB's zijn zeer vriendelijk en liefdevol, beschermend voor hun gezin en kinderen. Ze zijn extreem sterk en soms tegen honden van het zelfde geslacht agressief, dus socialisatie, gehoorzaamheid en opvoeding zijn belangrijk. Het is het beste om met energieke individuen te sporten of andere oefeningen te doen. Dit om hun energie kwijt te kunnen raken.

 

Labrador:

Uiterlijk

De vacht van de labrador is kort en dik met een waterafstotende ondervacht en heeft weinig verzorging nodig. De labrador komt voor in de kleuren zwart, blond, variërend van roomwit tot vossenrood (ook wel fox genoemd), en bruin. In de vroege geschiedenis van dit ras waren de labradors hoofdzakelijk zwart; blond kwam ook wel voor maar in veel mindere mate. In de jaren 70 werd de blonde kleur pas echt populair.  Schofthoogte van de reuen is 55 tot 57 centimeter en die van de teefjes is van 54 tot 56 centimeter. Een labrador weegt ongeveer 25 tot 35 kilo. De gemiddelde levensduur van de labrador retriever is 12 jaar.

Opvoeding

De labrador retriever is door zijn leergierigheid en zijn intelligentie niet moeilijk op te voeden. Toch mag de opvoeding niet onderschat worden. Net als andere hondenrassen hebben ze een strikte, vriendelijke opvoeding nodig.

Gebruik

De labrador is gefokt als jachthond voor wild te water. Na het schieten van het wild (eenden, ganzen etc.) was het de taak van de labrador om deze te apporteren uit het vaak ijskoude water. Dankzij het type landschap is de labrador een geharde hond, die niet snel zal laten blijken dat hij pijn heeft en graag werkt voor de baas. Ze blinken dan ook uit bij de jacht & jachttraining. De laatste jaren worden labrador retrievers vaak als blindengeleidehond ingezet, evenals assistentie- of hulphondreddingshond en drugshond.