Dogs of the Dutch

Border Collie

Beschrijving
 

 

 

 

 

 

de Border Collie is een intelligente leergierige zachtaardige hond met " Will to Please " (de wil de baas te plezieren) Hij/zij heeft een consequente hand/baas nodig, GEEN harde hand.

Raskenmerken Temperament: Intelligent, oplettend, scherp reagerend en levendig: nooit zenuwachtig of agressief Karakter Onverzettelijke, taaie, hardewerkende, volgzame herdershond, die een consequente liefdevolle leider nodig heeft !

Omgang met kinderen Indien het kind de grenzen van de hond respecteert is de Border een geweldig leuke hond met kinderen.

Geschiedenis De bordercollie is een hondenras, oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Engeland langs de grens met Schotland, vandaar de naam border collie (border = grens). In vergelijking met de lange periode waarin schapenboeren al honden gebruikten voor het werk op de boer erij is de Border Collie zoals wij hem kennen eigenlijk vrij jong. In de negentiende eeuw is er in diverse publicaties sprake van honden met de omschrijving 'Collie' of 'Colley'. Illustraties uit die tijd laten een afwisselend uiterlijk zien. Soms lijken de honden wat meer op de huidige Schotse Herdershond, dan weer wat meer op de Border Collie en een enkele keer is er eigenlijk geen gelijkenis met een hedendaags ras. Aan het einde van de negentiende eeuw lijkt er een type 'Colley' te zijn ontstaan dat al aardig op de huidige Border Collie begint te lijken.