Dogs of the Dutch

Australian Shepherd x Border Collie

Beschrijving

Australian shepherd of Australische herder

Australian shepherd of Australische herder

De Australian shepherd of Australische herder is een hond die uit de Verenigde Staten komt. De reuen worden gemiddeld 58 cm groot en de teefjes 53 cm. De honden zijn erg lief, ook erg trouw. Het uithoudingsvermogen is goed en de honden werken graag hard voor de baas. Ook voor kinderen is dit ras zeker aan te raden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het zijn trouwe honden met een goed uithoudingsvermogen. De honden hebben een spitse snuit en een vrij korte staart, van maximaal 10 cm. De honden zijn in de hals wat dikker behaard dan op andere plaats op het lichaam. Blue merle is de kleur die het meeste voor komt bij de Australian shepherd of Australische herder. Het zijn zeer sociale honden en ze werken graag hard voor de baas.

Karakter

Het karakter van de Australian shepherd of Australische herder is goed ze zijn lief en leergierig. Het uithoudingsvermogen van de honden is goed, ze vinden het heerlijk als zij de hele dag mogen werken. De honden doen dan ook graag alles samen met de baas, samen op pad gaan is wat zij het liefste doen. Ook met kinderen zijn de honden erg lief. Ze spelen ook graag met andere honden.

Gebruik/functies

De honden zijn goede drijvers, ze houden van bewegen en zijn ook goede huishonden.

Lichaamsbeweging

Australian shepherd of Australische herder is een ras dat veel beweging nodig heeft. Het drijven zit er echt in en ze hebben een goed uithoudingsvermogen. De honden zijn ook graag bij de baas en zijn erg leergierig.

Verzorging

De vacht is op sommige plaatsen wat meer aanwezig dan op andere plaatsen, borstelen is dan ook aan te raden voor dit ras.

Omgang met kinderen

Het ras kan goed overweg met kinderen, ze zijn vriendelijk en spelen graag samen. Zeker als ze samen opgroeien hebben ze een echte band samen.

Geschiedenis

Het ras komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het zijn echte veedrijvers maar ook echte gezelschapshonden.

 

Border Collie

Hij is bijzonder leergierig, oplettend, dapper, zeer vlug van begrip en hij heeft een groot reactievermogen. De hond heeft vaak - vooral bij het hoeden - een lage lichaamshouding, iets sluipend, met het hoofd naar beneden en een uitgestrekte hals. Onvermoeibaar, vrije en zeer wijd uitreikende bewegingen. Zolang er een mentale uitdaging is zal de border collie de opdrachten met plezier voor zijn baas uitvoeren. De meeste border collies hebben een pittig karakter, en zitten vol energie en werklust. Wanneer u de border collie goed opvoedt zal deze uitstekend naar u luisteren. Deze combinatie van eigenschappen maakt hem bijzonder geschikt als gezinshond

Kleur: alle kleurcombinaties zijn toegestaan. Zwart/wit komt het meest voor.